Mai Euro árfolyam

Nem csak kizárólag a tőzsdei szakembereket érinti az euro árfolyama, hiszen sok embernek van (még) deviza alapú törlesztenivalója, de az országhatárokon túl vagy a külföldi online shopokban vásárolt árukat euroban is meg lehet fizetni.

Külföldön dolgozol, esetleg nagy üdülésre indulsz, euroba fektetnél be, vagy szimplán külföldön tankolnál, vásárolnál, költekeznél? Tehát az árfolyam keveseknek közömbös.

(Köztudottan bevezetése óta az euró - az európaiak egységes valutája - a második legjelentősebb tartalékvaluta, továbbá a második legtöbb forgalmat bonyolító pénznem az amerikai zöldhasú után, és nem utolsó sorban a világon a legnagyobb összértékben fellelhető valuta.)

Lényeg a lényeg, érdekel milyen aktuális euro árfolyammal kalkulálhatsz.

Nálunk tájékoztatásul megosztjuk a ismertebb magyar bankok (pl. OTP)és a Magyar Nemzeti Bank hivatalos, aktuális aznapra vonatkozó euro valuta-deviza, vételi-eladási, illetve középárfolyamait. Többek között az is az is nyomon követhető, hogy az egyes bankok kurzusai mennyire különböznek az etalonnak számító MNB középárfolyamtól, tehát milyen haszonnal kereskednek.

Emellett olvashatók a kiválasztott banknál az összes konvertibilis pénznemre (valuta és deviza) vonatkozó átváltási árfolyamadatok is.

Más pénznemek mellett mindenekelőtt az euro eddigi évek árváltozásairól diagram ad hisztorikus képet.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2015-07-28 14:24