Citizen számológép

Matematikai feladatok megoldásához mindenki használ számológépet. A számológép működési elve teljesen egyezik a nagyobb számítógépekével. Egy számológép mindig, mindenhol kisegít. A számológép segíti és gyorsítja a számolással járó napi feladatokat.

Csak pár cég fejleszt számológépet. Ezek közé tartozik a Citizen. Az asztali számológép bemutatása óta a Citizen a számológép technológia vezetője lett. Kiváló tervezés, magas színvonalú funkciók és újszerű technológiák tették a Citizen számológépeket világelsővé.

A számológépet nem tanácsos gyakran cserélgetni, mivel ha az egyik számológépet megszokjuk, nehéz lesz az új típusra átállni ezért érdemes, ha lehet ugyanazt a számológépet használni. Az első dolog, amit tehetsz, hogy olvasd el a számológéphez adott ismertetőt.

A számolás lépéseinek leírásánál kialakultak bizonyos szabályok. A szabályokat a számológépek egy része ismeri, a másik része nem. A legfontosabb szabály az, hogy a műveleteket balról jobbra haladva olvassuk el és számoljuk ki. Az előírástól eltérünk akkor, ha nem egyforma rangú műveleteket végzünk el. Az összeadás és a kivonás alacsonyabb rangú, mint a szorzás és az osztás. Ez azt jelenti, hogy ha egy kifejezésben van összeadás és szorzás is, akkor hiába előzi meg a sorban az összeadás a szorzást, mégis először a szorzást kell elvégezni. A sorrendet meghatározó jelünk is van: ez a zárójel. A matematikai szabályok megállapodás szerint legelőször a zárójelben lévő feladatokat kell elvégezni, és csak utána a többit.

Forrás: wts.hu, 2017-03-30 18:37