Részecskeszűrő adalék

Régebbi személygépjármű megvásárlása előtt sajnos nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota

Gondolhatunk a részecskeszűrő hibájára, ha a gépkocsi üzemanyag fogyasztása nőtt miközben a teljesítménye különösen romlott. Ha a részecskeszűrő lámpája kigyullad, ne essünk pánikba. Autózzunk ki a sztrádára és pörgessük meg a motort. Ha ez sem oldja meg a gondot, keressünk fel egy részecskeszűrő specialistát. Aki egy új részecskeszűrő árának töredékéért kiégeti a részecskeszűrőt.

A részecskeszűrő gondja általában 160 ezer kilométer körül mutatkozik meg. Ez nagyrészt az autó igénybevételétől függő. Akik kimondottan rövid utakon használják, korábban találkoznak a bajjal. A részecskeszűrő tisztítja magát. Azonban ehhez nagyobb fordulatszámon kell vezetni több ideig. A regenerálódás folyamata elindul, a részecskeszűrőben lévő szennyeződés elég.

Egy megfelelő részecskeszűrő a káros részecskék kilencven százalékát képes magába ejteni. Sokan nem tudják tudják, hogy a dízel személygépkocsik részecskeszűrővel szereltek. A részecskeszűrő feladata az, hogy meggátolja az egészségroncsoló anyagok szabadon távozását. Ötletek a Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapon.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-07-13 10:39